Meer informatie

 • De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken of telefonisch overleg met een van de huisartsen. Ze geeft medisch advies en kan veel praktische vragen beantwoorden. U kunt haar ook bellen voor uitslagen. De assistentes zorgen ervoor dat de organisatie binnen onze praktijk zo goed mogelijk verloopt. Om in te kunnen schatten wanneer een patiënt gezien kan of moet worden vraagt zij naar de reden van de afspraak. Voor de assistentes en de praktijkondersteuner geldt, net als voor de huisarts, een beroepsgeheim. In onze praktijk werken verschillende doktersassistentes.

  Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur zijn er altijd assistentes aanwezig. De assistentes hebben een eigen spreekuur. U kunt bij hen terecht voor:

  • Afspraken maken
  • Recepten(herhaling)
  • Adviezen
  • Informatiefolders
  • Verwijskaarten

  De assistentes zijn ook opgeleid en bevoegd de onderstaande handelingen uit te voeren.

  • Verlenen van eerste hulp
  • Oren uitspuiten
  • Geven van injecties
  • Laboratorium onderzoek
  • Bloeddrukmeting
  • Wondverzorging
  • Hechtingen verwijderen
  • Aanstippen van wratten
  • Zwangerschapstesten
  • Urine onderzoek
  • Maken van een hartfilmpje
  • Aanleggen van 24-uurs bloeddrukmeting

  Praktijkondersteuners zijn aangesteld om een aantal taken van de huisarts over te nemen. In onze praktijk zis Samantha Brunet Pera de praktijkondersteunersomatiek. Zij heeft een HBO opleiding tot praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk afgerond. Dit is een speciale opleiding om patiënten met suikerziekte, hart- en/of vaatziekten, luchtwegklachten (astma/COPD) en andere chronische aandoeningen te begeleiden. Hierbij werkt zij nauw samen met de huisarts. Zij heeft de mogelijkheid om uitgebreid in te gaan op de chronische aandoening en welke consequenties dit voor de patiënt heeft. Onze praktijkondersteuners-somatiek hebben een eigen spreekuur voor o.a. controles voor patiënten met suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en/of COPD. Zij kunnen patiënten begeleiden met het stoppen met roken en doen een deel van de ouderenzorg.

  Een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg werkt in een huisartsenpraktijk om een aantal taken van de huisarts over te nemen. In onze praktijk zijn drie POH-GGZ’s werkzaam. Als psychische problemen een rol spelen bij uw klachten, kunt u door de huisarts naar een van hen doorverwezen worden. Zij kunnen u ondersteunen en begeleiden bij uw problemen. Indien nodig, kunnen ze samen met u kijken of een doorverwijzing nodig is. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de huisarts.

  De POH-GGZ kan u ondersteunen bij o.a.; stress gerelateerde klachten, eenzaamheidsproblematiek, rouwverwerking, relatieproblemen, depressieve klachten, angstklachten, burn-out klachten of overspannen, etc.

  Een eerste gesprek duurt 45 minuten en is bedoeld om uw problemen en klachten in kaart te brengen, voor vervolgafspraken wordt 30 minuten ingepland.

  Uiteraard worden alle problemen vertrouwelijk behandeld.

 • De praktijken
  U kunt terecht bij een van de volgende samenwerkende disciplines:

  Apotheek Hillegersberg
  Voor een deskundige verwerking van recept tot medicijn.

  Huisartsencentrum Hillegersberg
  Huisartsen onder één dak.

  In den Bolle Buik, verloskundigen
  ‘De wereld is mooier met jou’ (loesje).

  Star-Medisch Diagnostisch Centrum
  Optimale dienstverlening en service; snel betrouwbaar en dicht bij huis.

  miSenso, psychologen en orthopedagogen
  Praktijk Trudy in het Veld, psychologen en orthopedagogen.

  Groh Fysiotherapie – 2Balance
  Bewust in Beweging en Balans

  Praktijk voor Oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie I.H.A. Verhoeven
  Voor behandeling van klachten van het houding en bewegingsapparaat.

  Praktijk voor Natuurgeneeswijze Hella Masereeuw
  Energie en balans.

  Ergotherapie Ilse Daamen
  Betekenisvolle activiteiten in eigen omgeving.

  Actief Fysiotherapie
  Voor bewust en gezond bewegen.

  Oefentherapie Bunnik
  Voor begeleiding en advies in houding en beweging!

  Focus diëtistenpraktijk
  Voor een gezonde kijk op voeding!

   

 • Kwaliteit
  Al onze medewerkers zijn gediplomeerd voor de taken die zij verrichten. Wij werken volgens de NHG richtlijnen en de standaarden van de beroepsgroep. Om de kwaliteit van ons werk en onze organisatie te borgen zijn wij met het Huisartsencentrum Hillegersberg in 2014 een accreditatie traject gestart. Dit zullen wij in het voorjaar van 2015 afronden met het verkrijgen van het keurmerk “NHG geaccrediteerde praktijk”.

  Klachten
  Uiteraard doen wij ons best u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar het kan gebeuren dat u toch niet helemaal tevreden bent over de geleverde service. In dat geval willen wij u vragen ons te helpen de dienstverlening te verbeteren door uw klacht kenbaar te maken. U kunt dit doen door het klachtenformulier in te vullen. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  In ons huisartsencentrum is een klachtencommissie, bestaande uit een huisarts, een assistente en een manager, die de klachten op neutrale basis behandelt, als de persoon, die de klacht indient en de betreffende medewerker(s) van de praktijk er samen niet uitkomen.

 • Bij afwezigheid door vakantie, nascholing of ziekte belt u de waarneemlijn: 010-8902506. U wordt hiernaar doorverwezen door ons antwoordapparaat.

  Onze waarneemgroep omvat de volgende huisartsenpraktijken:

  Minervaplein 2B

  J.E Verlaan
  B.F. van Leenen
  T. Vuijk
  S.C.M.B. Winckers-Kerkhof en F.M. vd Meide
  P. Zoomers

  Bergse Linker Rottekade 294B

  Huisartsenpraktijk C.J. Kuypers

  Van Beethovenlaan 60 3055 JD

  Huisartsenpraktijk Bergse Bos

 • Tijdens de avonden, nachten en weekenden kunt u voor medische zorg die niet kan wachten tot de volgende dag terecht bij:

  Huisartsenpost SFG
  https://www.huisartsenpostenrijnmond.nl/
  Vraag hier uw digitale consult aan


  Telefoonnummer: 010- 4669573

  Kleiweg 500
  3045 PM Rotterdam

  Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio samen.